Seminar voditelja vatrogasne mladeži u Kampu vatrogasne mladeži u Fažani

Proteklog vikenda, od 28. do 30. svibnja, u Kampu vatrogasne mladeži u Fažani u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, održan je uz poštivanje svih epidemioloških mjera seminar za voditelje vatrogasne mladeži. Na seminaru su sudjelovala 102 voditelja koji će ove godine boraviti sa pripadnicima mladeži u 26. Kampu vatrogasne mladeži.
Sudionici seminara su došli u Kamp vatrogasne mladeži u petak kada je organizirana sjednica Kolegija savjeta vatrogasne mladeži.
U subotu se krenulo sa aktivnostima i predavanjima:

  • o analizi prošlogodišnjeg 25. Kampa vatrogasne mladeži,
  • predavači su se bazirali na predstavljanju novih igrica i upoznavanju voditelja mladeži sa istima i svim pravilima i bodovanju
  • predavanje i praktični dio vježbe za vatrogasnu mladež, te vježba sa VMŠ i vježbovne radnje i postupci
  • priprema natjecateljskih odjeljenja vatrogasne mladeži

Nedjeljni program je započeo sjednicom Savjeta vatrogasne mladeži na kojoj su se predložili kandidati koji će obnašati dužnost zapovjednika 26. Kampa vatrogasne mladeži u Fažani u trajanju od 21. lipnja do 6. rujna 2021. godine. Raspravljalo se i o samoj organizaciji rada kampa u ovoj godini, a nakon sjednice izvršena je analiza seminara voditelja vatrogasne mladeži te su sudionicima uručene potvrde o sudjelovanju na seminara.