Održana prva vježba u 2022. godini

DVD Ist je već 8. siječnja organizirao svoju prvu vatrogasnu vježbu u ovoj godini. Za mjesto vježbe izabrano je istezalište brodica u komunalnoj lučici Široka. Za potrebe vježbe gašenja iskorištena je stara drvena brodica predviđena za otpis.

Vježba je započela okupljanjem vatrogasaca u vatrogasnom domu Ist, oblačenjem i dopremom potrebne opreme (potopna pumpa, crijeva, mlaznice itd.) te vatrogasnog navalnog vozila (traktora s cisternom) u lučicu. Nazočno je bilo sedam vatrogasaca, a među njima predsjednik, zapovjednik, tajnik te dva pripravnika. Stariji članovi pokazali su mlađim kolegama kako se upotrebljavaju potopna pumpa, razvlače crijeva, koriste mlaznice i tako gasi vatra.

Nakon uspješno završene vježbe, na improviziranom “požarištu” ostali su dežurni vatrogasci, dok svi ostaci drvene brodice nisu izgorjeli do kraja. Svi uočeni nedostaci na opremi biti će ispravljeni, kako bi postrojba bila spremna za reakciju u svakom trenutku.

Vježba je pokazala kako je DVD Ist spreman za intervencije, a nadamo se da će nas popunjavanje novim snagama i novom opremom do početka sezone učiniti još sigurnijim otokom.

DVD Ist

slide 1
Image Slide 2
Image Slide 1
Image Slide 3
Slide
Slide
Slide
Slide
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow